Skip to content
Initiatiefnemer: Hogeschool van Amsterdam
Term: Sociale veiligheid
Datum initiatief: oktober 2023

Diversity Week op de HvA

De kick-off van de Diversity Week op de HvA was op dinsdag 3 oktober in het Kohnstammhuis. Daar werd de intentieverklaring van het VN-verdrag Handicap ondertekend en gaf Ellen van Veen, van het Expertisecentrum Inclusief Onderwijs een toelichting . De dag startte met een inspirerende keynote van Jerry Afriyie, vrijheidsschrijver en dichter. De gehele week stond in het teken van diversiteit. Op elke campus waren er activiteiten: van expositie tot Living Library en van debatteren tot workshops. Zo ging de HvA met elkaar in gesprek om van elkaar leren en bij te dragen aan een inclusieve hogeschool. Als onderdeel van deze week heeft de HvA video’s gepubliceerd op YouTube met infographics over verschillende diversiteit en inclusie thema’s.

Bekijk hier de videosamenvatting van de Diversity Week.

 

Taal is aan verandering onderheving. Als we willen dat iedereen erbij hoort en gelijke kansen krijgt zijn er woorden die we beter niet meer kunnen gebruiken.

Bekijk hier de video over Inclusief taalgebruik.

Als we willen dat iedereen gelijke kansen krijgt in een werk-onderzoeks- en leeromgeving, is het van belang om rekening te houden met neurodiversiteit.

Bekijk hier de video over Neurodivergentie.

Pronouns ,of voornaamwoorden in het Nederlands, zijn woorden die gebruikt worden on naar mensen te verwijzen zonder hun naam te zeggen. Ze zijn van belang voor inclusieve communicatie en het respecteren van iemands genderidentiteit.

Bekijk hier de video over Pronouns.

 

Kwaliteitskader

Voor de initiatieven op de Kennisbank Studentenwelzijn hanteren we een kwaliteitskader. Hiermee bieden we onderwijsinstellingen een richtsnoer voor een kwalitatieve aanpak op beter studentenwelzijn.

Evaluatie

  • Niet van toepassing

Doorlooptijd initiatief

  • Niet van toepassing

Schaalgrootte bereik

  • Niet van toepassing

Toegankelijkheid

  • De content is digitaal toegankelijk
Back To Top