Skip to content
Initiatiefnemer: De Montfort University
Term: Internationale praktijk, preventie, veerkracht
Datum initiatief: 2015

De Healthy DMU Hub is opgericht in 2015 en wordt gefinancierd door De Montfort University in Leicester, Verenigd Koninkrijk. De Hub is onderdeel van het bredere beleid van de universiteit en is gericht op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van studenten en medewerkers van de universiteit en de bredere gemeenschap.

Doel

Doel van de Hub is het creëren van een gezonde en inclusieve omgeving voor studenten en medewerkers.

Aanbod

De hub biedt een breed scala aan diensten en programma’s, waaronder:

 • Fitnesslessen: de hub biedt verschillende groepslessen aan, waaronder yoga, pilates, zumba, boksen en HIIT trainingen.
 • Sportactiviteiten: er zijn verschillende sportactiviteiten beschikbaar, zoals basketbal, voetbal, volleybal en tafeltennis.
 • Voedingsadvies: er zijn workshops en individuele sessies beschikbaar om studenten en medewerkers te helpen bij het maken van gezonde voedingskeuzes.
 • Mentale gezondheidszorg: de hub biedt ondersteuning en advies aan studenten en medewerkers die te maken hebben met psychische problemen, waaronder stress, angst en depressie.
 • Evenementen en uitstapjes: de hub organiseert regelmatig evenementen en uitstapjes om mensen aan te moedigen om te bewegen en te socialiseren, zoals wandelingen, fietstochten en teambuildingsacitiviteiten.

Impact

Er is veel onderzoek gedaan naar de impact van de Healthy DMU Hub van De Montfort University op de gezondheid en het welzijn van studenten en medewerkers. Hieronder staan enkele voorbeelden van de positieve effecten die zijn geconstateerd:

 1. Verbeterde fysieke gezondheid: deelnemers aan de fitness en sportactiviteiten hebben een verbeterde fysieke gezondheid ervaren, waaronder een toename van de spierkracht, een afname van het lichaamsgewicht en een verbetering van de cardiovasculaire gezondheid.
 2. Verminderde stress en angst: workshops en individuele sessies gericht op het verminderen van stress en angst hebben bijgedragen aan een vermindering van deze klachten bij deelnemers.
 3. Verhoogde sociale interactie: de evenementen en uitstapjes hebben bijgedragen aan een verbetering van het algehele welzijn van studenten en medewerkers, wat zich onder meer uit in een hoge mate van tevredenheid en een vermindering van het verzuim en de studieuitval.

Lees hier meer over de Hub van De Montfort University.

 

Kwaliteitskader

Voor de initiatieven op de Kennisbank Studentenwelzijn hanteren we een kwaliteitskader. Hiermee bieden we onderwijsinstellingen een richtsnoer voor een kwalitatieve aanpak op beter studentenwelzijn.

Evaluatie

 • Er heeft een impactmeting plaatsgevonden

Doorlooptijd initiatief

 • Lang (>1 jaar)

Schaalgrootte bereik

 • Groot initiatief (> 500 personen)

Toegankelijkheid

 • De content is digitaal toegankelijk
Back To Top