Ga naar hoofdinhoud
Initiatiefnemer: Stichting Let's Break the Shame
Term: Mentale weerbaarheid/veerkracht
Datum initiatief: 2019

Let’s Break the Shame

Stichting Let’s Break the Shame biedt vanuit een ervaringsdeskundige perspectief mentale gezondheid evenementen, bedrijfs- en educatie programma’s, coaching sessies en informationele video’s aan.

Doel

Focus van de community is om door het gesprek aan te gaan en het stigma te doorbreken de last van mentale gezondheidsproblemen bij studenten een stukje lichter en verdraagzamer te maken.

Evenementen

De stichting organiseert kleinschalige mentale gezondheidsevenementen voor drie thema’s: depressie & angst, eetstoornissen en PTSS. Tijdens de evenementen delen twee ervaringsdeskundige hun verhaal om het gesprek te openen en samen de last te verlichten. Vervolgens wordt de kans geboden om samen ervaringen te delen en vragen te stellen.

Educatieve programma’s

Als toevoeging op de evenementen biedt de stichting op maat gemaakte workshops en trainingen aan op onderwijsinstellingen. Hierbij wordt het gesprek aangegaan met leerlingen en studenten om hen te kunnen ondersteunen in hun proces. Daarnaast worden trainingen geboden aan docenten en decanen om samen de beste ondersteuning te kunnen bieden aan leerlingen die tegen mentale gezondheidsproblemen aanlopen.

Specificaties

 

Kwaliteitskader

Back To Top