Skip to content
Initiatiefnemer: Rijksuniversiteit Groningen
Term: Mentale weerbaarheid
Datum initiatief: september 2021

Op de studentenwelzijnsportal vind je als student bij de RUG een overzicht van alle aanspreekpunten, hulpbronnen en initiatieven op het gebied van studentenwelzijn. Dit omvat een aantal thema’s: peer contact en support, mentaal welzijn, sociaal welzijn, fysiek welzijn, financieel welzijn en een prettige en veilige studieomgeving.

Doel

Als student wordt er veel van je gevraagd en kan je tijdens je studie tegen problemen aanlopen. Je fysieke of mentale gezondheid, je financiële gezondheid, veiligheid of andere persoonlijke omstandigheden kunnen hier een rol in spelen. Het is belangrijk om voor deze aspecten van je gezondheid te zorgen. De RUG heeft het studentenwelzijnsportal opgericht met het doel dat studenten weten waar zij met hun ondersteuningsvraag terecht kunnen en welke hulp wordt aangeboden op het gebied van hun welzijn.

Kwaliteitskader

Voor de initiatieven op de Kennisbank Studentenwelzijn hanteren we een kwaliteitskader. Hiermee bieden we onderwijsinstellingen een richtsnoer voor een kwalitatieve aanpak op beter studentenwelzijn.

Evaluatie

  • Er is geen impactmeting gedaan.

Doorlooptijd initiatief

  • Lang (>1 jaar)

Schaalgrootte bereik

  • Groot initiatief (> 500 personen)

Toegankelijkheid

  • De content is digitaal toegankelijk
Back To Top