Ga naar hoofdinhoud
    Geplaatst: Initiatiefnemer:Join Us Term:Eenzaamheid Datum initiatief:2021

Join Us laat jongeren meedoen

In Nederland is er een grote groep jongeren die zich alleen voelt. Onderzoek toont aan dat 8 procent van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar chronische gevoelens van eenzaamheid heeft. Stichting Join Us wil er voor deze jongeren zijn en de eenzaamheid aanpakken. Join Us (opgericht in 2018) heeft groepen in heel Nederland waar jongeren tussen de 12 en 18 jaar en 18 en 25 jaar terecht kunnen. Bekijk de kaart om te zien in welke gemeenten Join Us actief is. Ook heeft Join Us een online variant: Join us Online voor jongeren tussen 18 en 30 jaar die – vanwege hun woonplaats – geen toegang hebben tot fysieke Join us groepen.

In 2021 is samen met ambassadeur Typhoon, de Join Us Community opericht. Een online ontmoetingsplek voor jongeren van 12 tot 30 jaar die zich soms alleen voelen. Het is een veilige plek waar jongeren elkaar ontmoeten, samen lol hebben en elkaar kunnen helpen.

Voor wie

Join Us is er voor alle jongeren die zich wel eens eenzaam voelen en daar verandering in wil brengen. Tijdens de bijeenkomsten ontmoeten jongeren elkaar en worden zij ondersteunt door een ervaren begeleider.

Hoe

Samen met sociaal werkorganisaties zet stichting Join Us ontmoetingsplekken op in Nederlandse gemeentes waar jongeren met elkaar in contact kunnen komen en sociaal sterker kunnen worden. Daarnaast geeft Join Us Educatie inzicht in oorzaken en gevolgen en biedt het handvatten om eenzaamheid te verminderen.

Specificaties

Back To Top