Skip to content
Initiatiefnemer: Avans Hogeschool
Term: Mentale weerbaarheid/veerkracht
Datum initiatief: april 2022

Avans flexibiliseert haar onderwijs en richt het opnieuw in. Daarom is het belangrijk dat studenten op 1 centraal punt terechtkunnen voor alle vragen en activiteiten rond welzijn, begeleiding en ontwikkeling buiten hun opleiding. Daar komt Student Support om de hoek kijken.

Wie straks de nieuwbouw aan de Bredase Hogeschoollaan binnenkomt, kan niet meer om Student Support heen. Recht tegenover de ingang ligt dan ‘de huiskamer van Avans’. Een fijne, informele plek waar je rustig kunt binnenwandelen zonder afspraak. En als je wilt kun je vragen stellen, bijvoorbeeld aan een studiebegeleider, studieadviseur of decaan die er rondloopt. Die kan je dan te woord staan en met je kijken wat nodig is. Of het nou gaat om zaken die je studievoortgang verhinderen, studeren met een functiebeperking of vanuit een internationale context of allerlei soorten activiteiten waarmee je je als student(ondernemer) verder kunt ontwikkelen naast je studie. Laagdrempelig dus zonder deuren of een balie, een open plek waar je je welkom voelt. Het mogen zware vraagstukken zijn en het kunnen ook ‘kleine’ praktische vragen zijn.

Kwaliteitskader

Voor de initiatieven op de Kennisbank Studentenwelzijn hanteren we een kwaliteitskader. Hiermee bieden we onderwijsinstellingen een richtsnoer voor een kwalitatieve aanpak op beter studentenwelzijn.

Evaluatie

  • Er is geen impactmeting gedaan.

Doorlooptijd initiatief

  • Lang (>1 jaar)

Schaalgrootte bereik

  • Groot initiatief (> 500 personen)

Toegankelijkheid

  • De content is digitaal toegankelijk
Back To Top