Ga naar hoofdinhoud
    Geplaatst: Initiatiefnemer:Erasmus University Rotterdam Term:Sociale binding Datum initiatief:9 juli 2020

Minecraft

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft haar campus Woudestein nagemaakt in Minecraft om studenten en personeel een gevoel van gemeenschap te bieden tijdens de Covid-19 crisis, een primeur voor Nederland. De eerste virtuele stenen van de campus zijn gelegd door een klein team van enthousiaste studenten en sindsdien is het project uitgegroeid tot alle gebouwen van de campus, een geheim ondergronds labyrint dat spelers moeten zien te vinden, een speurtocht naar de 17 SDG’s (de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties) en nog veel meer.

Er zijn uitbreidingsplannen in de maak voor het Erasmus MC en het Erasmus University College. Met dit project wil de EUR de tegenslag van Covid-19 bestrijden door de Erasmus gemeenschap een platform te bieden om elkaar weer (virtueel) te kunnen ontmoeten op de campus.

Hoofddoelen

  1. De Minecraft campus heeft twee hoofddoelen. Ten eerste zal het worden gebruikt voor verschillende geplande activiteiten, zoals het onboarden van alle nieuwe inkomende studenten tijdens de beroemde Eurekaweek 2020, virtuele rondleidingen voor aankomende studenten en daarnaast verkent het ErasmusX-team het spelplatform ook voor educatieve en onderzoeksdoeleinden.
  2. Ten tweede is de campus ontworpen om te dienen als een creatieve ruimte, een manier voor studenten en medewerkers om hun eigen interacties te ontwerpen en nieuwe, innovatieve manieren te ontdekken om met elkaar in contact te komen via de virtuele campus. Het platform wordt gemodereerd door de Erasmus E-Sports Community en alle ideeën zijn welkom.

Uiteindelijk is de Minecraft campus er om de EUR-gemeenschap te versterken, in een academisch jaar waar fysieke interacties worden beperkt door Covid-19, en een ‘normale’ universiteitservaring tot nader order niet mogelijk is.

Specificaties

Back To Top