Skip to content
Initiatiefnemer: Universiteit Utrecht
Term: Mentale weerbaarheid/veerkracht
Datum initiatief: 2021

In een zinnig gesprek kunnen studenten van Universiteit Utrecht met een ervaren begeleider praten over levenssituaties die op dit moment spelen of die moeilijk of uitdagend zijn. Dat kan bij voorbeeld gaan over (liefdes)relaties, motivatieproblemen, ziek zijn, verlies, eenzaamheid, vriendschap, familie, wonen, keuzes maken, vragen over de toekomst. Soms bespreekt de student gewoon diens zorgen met iemand die goed kan luisteren, andere keren gaat het over betekenisgeving of de ervaringen een plek geven.

Het zinnig gesprek is een gelegenheid om eens stil te staan bij van alles dat in een druk leven snel ondergesneeuwd raakt. Of bij datgene dat in een uitzonderlijke situatie naar de oppervlakte komt. Er wordt onderzocht wat voor de student zin heeft, wat de student zin geeft en waar de student zin in heeft. De verschillende coaches gaan graag met de student in gesprek en ze kunnen bij hen allemaal terecht met dezelfde vragen of onderwerpen.

Lees hier meer informatie over het initiatief

 

Kwaliteitskader

Voor de initiatieven op de Kennisbank Studentenwelzijn hanteren we een kwaliteitskader. Hiermee bieden we onderwijsinstellingen een richtsnoer voor een kwalitatieve aanpak op beter studentenwelzijn.

Evaluatie

  • Impact is gebaseerd op ervaringen van studenten.

Doorlooptijd initiatief

  • Lang (>1 jaar)

Schaalgrootte bereik

  • Groot initiatief (> 500 personen)

Toegankelijkheid

  • De content is digitaal toegankelijk
Back To Top