Skip to content
Initiatiefnemer: TU Delft
Term: Mentale weerbaarheid/veerkracht
Datum initiatief: 2020

Welzijn van afstudeerders TU Delft

In het voorjaar van 2020 is er door Mieke en Rebecca onderzoek gedaan naar het welzijn van studenten tijdens de pandemie. Uit het onderzoek blijkt dat afstudeerders voor specifieke uitdagingen staan ​​nu ze thuis moeten werken aan een intensief individueel project. Ook als Corona niet in beeld is, voelen de meeste studenten zich onder druk gezet omdat dit project hun ‘meesterwerk’ is. Veelvoorkomende uitdagingen zijn: een gebrek aan routine en motivatie, een ongezonde focus op prestaties en keuzestress bij het nemen van beslissingen in het ontwerpprocesonzekerheden. Sommige van deze uitdagingen zijn verergerd door de COVID-19-crisis, maar de uitbraak heeft ook voor nieuwe uitdagingen gezorgd, zoals het scheiden van studie en vrije tijd.

Call for action

Naar aanleiding van COVID-19 en de bovenstaande bevindingen hebben er enkele kleine experimenten plaatsgevonden gericht op afgestudeerde studenten en medewerkers van de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. Omdat iedere afstudeerder zijn eigen afstudeertraject vormgeeft, zijn deze experimenten co-creatief opgezet.

Vergroot

Het doel is nu om deze aanpak op te schalen zodat meer studenten en medewerkers binnen de faculteit ondersteund kunnen worden. Ook zal het programma aan andere faculteiten van de TU Delft worden aangeboden.

Lees hier meer over het initiatief

 

 

 

 

Kwaliteitskader

Voor de initiatieven op de Kennisbank Studentenwelzijn hanteren we een kwaliteitskader. Hiermee bieden we onderwijsinstellingen een richtsnoer voor een kwalitatieve aanpak op beter studentenwelzijn.

 

Evaluatie

  • Het initiatief is geëvalueerd.

Doorlooptijd initiatief

  • Middellang (3 maanden-1 jaar)

Schaalgrootte bereik

  • Middelgroot initiatief (100 – 500 personen)

Toegankelijkheid

  • De content is niet volledig digitaal toegankelijk

 

Back To Top