Skip to content
Initiatiefnemer: Universiteit Leiden
Term: Mentale weerbaarheid/veerkracht
Datum initiatief: november 2023

Student Well-being Week van de Universiteit Leiden

Universiteit Leiden organiseert jaarlijks de Well-being Week die studenten helpt mentaal en fysiek gezond blijven. Deze week is ervoor bedoeld om meer bewustzijn te creëren omtrent welzijn, taboes te doorbreken, studenten met elkaar in gesprek te laten gaan en in beweging te brengen. In deze week worden diverse activiteiten gratis aangeboden die onder te verdelen zijn in een van de volgende thema’s: ontspannen, ontwikkelen en ontmoeten. Op deze manier dragen alle activiteiten op hun eigen wijze bij aan het welzijn van studenten.

Met een breed scala aan activiteiten, waaronder ongeveer dertig verschillende in 2023, is er voor ieder wat wils tijdens de Well-being Week. Zo worden er activiteiten georganiseerd gericht op sporten en mediteren, maar ook gericht op samen eten en loopbaanoriëntatie. Studenten kunnen ook meer leren over bijvoorbeeld emotieregulatie of prestatiedruk.

Het programma van de Well-being week 2023 is hier te vinden. Het programma voor 2024 wordt later bekendgemaakt.

Kwaliteitskader

Voor de initiatieven op de Kennisbank Studentenwelzijn hanteren we een kwaliteitskader. Hiermee bieden we onderwijsinstellingen een richtsnoer voor een kwalitatieve aanpak op beter studentenwelzijn.

Evaluatie

  • Impact is gebaseerd op ervaringen van studenten.

Doorlooptijd initiatief

  • Kort (1-3 maanden)

Schaalgrootte bereik

  • Groot initiatief (> 500 personen)

Toegankelijkheid

  • De content is digitaal toegankelijk
Back To Top