Skip to content
Initiatiefnemer: Erasmus Universiteit Rotterdam
Term: Sociale binding
Datum initiatief: 2021

Programma studentenwelzijn

De universiteit besloot om goed te onderzoeken waaraan studenten behoefte hebben. Hoe kan het welzijn van de studenten verbeteren? Twee jaar geleden werd gestart met het programma studentenwelzijn. Met geld vanuit de Kwaliteitsafspraken zijn vanuit dat programma verschillende tools opgezet.

Wat zijn de kwaliteitsafspraken

Door de invoering van het leenstelsel in 2015 is er geld beschikbaar om te investeren in de kwaliteit van het hoger onderwijs: de zogenoemde studievoorschotmiddelen. Hogescholen en universiteiten maken samen met hun studenten en docenten een eigen plan voor kwaliteitsverbeteringen.

Activiteiten studentenwezijn

De Erasmus Universiteit Rotterdam doet er alles aan om het welzijn van haar studenten te verbeteren. Van een ‘woonkamer’ op de campus waar studenten even kunnen ontspannen en samenkomen tot workshops, coaches en andere vormen van studentenondersteuning. Van een interactieve app die studenten passende modules voor persoonlijke ontwikkeling aanbiedt tot docenten die getraind zijn om ‘wellbeing’ van studenten te versterken, mentale problemen te signaleren en weten hoe ze studenten kunnen doorverwijzen naar support.

Lees meer over hoe studenten online ondersteuning en aanbod op maat  krijgen. En hoe de docenten worden meegenomen in het studentenwelzijnsproject.

Specificaties

 

Kwaliteitskader

Back To Top