Skip to content
Initiatiefnemer: Vrije Universiteit Brussel
Term: Mentale weerbaarheid
Datum initiatief: 2021

Welzijnsinitiatieven van de Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit van Brussel biedt een uiteenzetting van welzijnsinitiatieven ter ondersteuning van studenten in tijden van de coronacrisis.  Deze initiatieven zijn onderverdeeld op de drie pijlers: financieel,  sociaal  en welzijn.

Financieel

Om het studeren voor studenten mogelijk te maken wordt praktische en financiële ondersteuning aangeboden. Hieronder valt o.a. een studietoelage van de Vlaamse overheid,  huurtoelage, sociale toelage en verminderd studiegeld.

Sociaal

Om de sociale binding tussen studenten te versterken worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals VUB digital campus discord, muzikale livesessies, VUB escape room, online pilates en mindfulnesslessen en een pepwalk.

Welzijn

Voor ondersteuning van het mentale welzijn kunnen studenten terecht bij verschillende personen of initiatieven: studiebegeleiding,  Kotcoach, VUBuddy, tips & tricks, Moodspace en een survivalgids in tijden van corona. Daarnaast zijn er diverse initiatieven die voor en door studenten zelf worden aangeboden zoals kleine praatgroepjes, wandelgroepen en een Support Group Platvorm.

Specificaties

 

Kwaliteitskader

Back To Top