Ga naar hoofdinhoud
Initiatiefnemer: Hogeschool van Amsterdam
Term: Mentale weerbaarheid
Datum initiatief: juli 2020

Onderzoek impact corona op digitale en sociale transformatie werk en welzijn van onderwijsprofessionals

In een infographic worden de resultaten van een kwalitatieve Quickscan onder HVA professionals gepresenteerd. De digitale en sociale transformatie die als gevolg van de COVID19 uitbraak ingang is gezet, heeft invloed op het professioneel handelen en het welzijn van HVA medewerkers.

Uitkomsten

Resultaten laten positieve en negatieve effecten zien. Positieve ervaringen hangen samen met het versneld innoveren en digitaliseren van het onderwijs, effectiever werken in de thuisomgeving, mogelijkheid om werk en privé te combineren en het ervaren van steun en solidariteit van collega’s en leidinggevenden. Alle geïnterviewden ervaarden negatieve effecten: zorgen over het volledig digitaliseren, ervaren van hoge werkdruk en dalende motivatie.

Als vervolgstappen van het onderzoek is naast de Quickscan en de reconstructie de impact van de digitale en sociale transformatie longitudinaal in kaart gebracht via een logboekmethode, een survey en een learning community.

Specificaties quickscan

  • Onderwijssector: hoger onderwijs
  • Download de infographic
  • Initiatiefnemers: Hogeschool van Amsterdam
  • Auteurs: Van Middelkoop, D., Bay, N., van den Berg, L., van Berkel, K., Smit, W., & van Woudenberg- Swicegood, A. (2020). De impact van de digitale en sociale transformatie als gevolg van de Covid 19 crisis op het werk en welzijn van HVA- professionals.

Tip: Een overzicht van kennis uit wetenschappelijk onderzoek rondom welbevinden en welzijn, vind je op www.onderwijskennis.nl.

Kwaliteitskader

Back To Top