Ga naar hoofdinhoud
    Geplaatst: Initiatiefnemer:Stichting Join us, Innovatienetwerk Jeugd regio Midden-Brabant Term:Eenzaamheid Datum initiatief:2020

Over eenzamejongeren.com

Het platform is een initiatief van Stichting Join us dat mede tot stand is gekomen dankzij het Innovatienetwerk Jeugd regio Midden-Brabant. Stichting Join us pakt eenzaamheid bij jongeren aan. Dat gebeurt door jongeren samen te brengen en ze te helpen hun sociale redzaamheid te vergroten.

We zien dat er nog altijd een taboe rust op het onderwerp. Jongeren schamen zich vaak voor het feit dat ze (bijna) geen vrienden hebben. Daarbij is er online weinig goede informatie te vinden over het onderwerp. Met het platform willen we eenzaamheid bij jongeren bespreekbaar maken en normaliseren en de stap naar hulp en meer sociaal contact verkleinen – Jolanda van Gerwe (oprichtster Stichting Join us)

Specificaties

  • Onderwijssector: niet onderwijs specifiek
  • Meer informatie over het initiatief
  • Initiatiefnemers: Sanne van Gelder (ervaringsdeskundige), Diego Bloemendaal (ervaringsdeskundige), Dr. Gerine Lodder (ontwikkelingspsycholoog), Hanneke Reijrink (beleidsmedewerker jeugd), Leonie Heijkants (directie Helicon MBO Tilburg) en Charlotte van de Velde (jongerenwerk R-Newt).
Back To Top