Ga naar hoofdinhoud
Initiatiefnemer: Global Young Leaders: Life-skills
Term: Mentale weerbaarheid/veerkracht
Datum initiatief: september 2019

Global Young Leaders: Life-skills

Workshops en programma’s voor het ontwikkelen van praktische en gepersonaliseerde life-skills voor jongvolwassenen. Hiermee kunnen zij hun belangrijke levensuitdagingen en beslissingen met zelfverzekerdheid en vertrouwen aangaan, en het leven kunnen vormgeven op hun eigen unieke manier.

Peer-to-peer programma’s

Onze peer-to-peer programma’s focussen zich rondom centrale levensonderwerpen en uitdagingen zoals het maken van keuzes, mindset, omgaan met verandering, het managen van invloeden uit de omgeving en het ontwikkelen van een sterk intern kompas.

Workshops en life-training programma’s

Via onze workshops en life-training programma’s dragen wij bij aan de veerkracht van jongvolwassenen zodat zij zich voorbereid en empowered voelen om de leiding te nemen over hun eigen leven. Sinds ons eerste diepte-onderzoek over life-skills met een internationale groep jongvolwassenen (2019), hebben we een handboek geschreven en een groot aantal praktische en gepersonaliseerde programma’s en workshops ontwikkeld. Sinds de start van de programma’s in 2019 hebben wij aan meer dan 2500 jongvolwassenen uit meer dan 60 landen workshops gegeven in samenwerking met meer dan 30 scholen, onderwijsinstellingen en organisaties in binnen- en buitenland.

Samenwerkingen

Global Young Leaders is een internationale organisatie met hubs in Amsterdam, San Francisco, Kenia, Pakistan en India die samenwerkt met groepen jongeren op scholen, onderwijsinstellingen en organisaties. VU, RUG, TU/e, Universiteit Maastricht, Universiteit Utrecht, UMCU, Universiteit Twente, University College Roosevelt, Erasmus University College, University College Campus Fryslan, HVHL, Universiteit Leiden, Webster University, Radboud Universiteit, Yale University.

Specificaties

Kwaliteitskader

Back To Top