Skip to content
Initiatiefnemer: SURF, VH, UNL
Term: Sociale binding
Datum initiatief: september 2022

Studiegedrag, welzijn en je ergens thuis voelen hangen samen met goede socialisering. Dit is essentieel bij blended leren. Deze tool bevat verschillende routeplanners met concrete handvatten om socialisering binnen je cursus of programma vorm te geven.

Doelgroep

Docenten

Doel

Het vormgeven van socialisering binnen je cursus of programma.

Werkwijze tool

Deze tool is ingestoken als routeplanner naar andere bronnen. Het product bestaat uit vier infographics met verschillende invalshoeken en een set met werkvormen voor binding en kennismaking. De infographics en werkvormen dienen vooral ter inspiratie tijdens het ontwerpproces van blended leren. De infographics gaan over het volgende:

  1. Ontwerpprincipes sociale binding
  2. Sociale aanwezigheid bij community leren
  3. Studentenboarding

Deze tool is onderdeel van de toolkit Blend je onderwijs van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT. Een toolkit met concrete handvatten en hulpmiddelen voor de praktijk, voor het ontwerpen en implementeren van blended leren. Van werkvormen voor het ontwikkelen van een visie op blended leren tot geprekskaarten voor de activerende blend.

Dowloand de infographics en de instructie voor socialiseren bij blended leren

Kwaliteitskader

Voor de initiatieven op de Kennisbank Studentenwelzijn hanteren we een kwaliteitskader. Hiermee bieden we onderwijsinstellingen een richtsnoer voor een kwalitatieve aanpak op beter studentenwelzijn.

Evaluatie

  • Het initiatief is geëvalueerd.

Doorlooptijd initiatief

  • Niet van toepassing

Schaalgrootte bereik

  • Niet van toepassing

Toegankelijkheid

  • De content is niet digitaal toegankelijk
Back To Top