Skip to content
Initiatiefnemer: Universiteit Leiden
Term: Mentale weerbaarheid/veerkracht, coronagerelateerd
Datum initiatief: Oktober 2020

Student Support Group

In de Student Support Groups van de Universiteit Leiden kunnen studenten werken aan hun mentale welzijn. Groepen bestaan uit zes studenten en een medewerker van de universiteit óf een studentcontact (een student met een actief studenten netwerk) die de sessies zullen faciliteren. Het doel: een duurzaam ondersteuningsnetwerk opzetten gedurende de COVID-19 periode.

Universiteit Leiden faciliteert wekelijkse online ontmoetingen van één uur. Hier bespreken we hoe het met iedereen gaat, werken we aan persoonlijke doelen voor de komende week en werken we aan onze persoonlijke ontwikkeling waarmee we onszelf beter door deze uitdagende periode kunnen leiden. Er is ruimte voor serieuze onderwerpen, maar we zullen ook gebruik maken van leuke en interactieve onderdelen en oefeningen die je helpen om op een fijne en goede manier écht contact te leggen met je medestudenten.

Tussen de sessies door heeft de student contact met groepsgenoten om aan persoonlijke doelen te werken. Het studentcontact is bereikbaar voor vragen gedurende de week. Groepen zijn vrij om meer (online) ontmoetingen te organiseren, door bijvoorbeeld samen een dagelijkse structuur te creëren.

Specificaties

Kwaliteitskader

Back To Top