Skip to content
Initiatiefnemer: Hogeschool Utrecht
Term: LGBTQIA2S+
Datum initiatief: Januari 2022

Studeren met een ondersteuningsvraag is een topprestatie op zich. Des te groter is de prestatie wanneer deze studenten zich ook inzetten voor meer inclusiviteit binnen de onderwijsinstelling. Zo initieerde Beau Geraeds onder andere all-gender toiletten in 2019. Als winnaar van de ECIO Frank Award 2020 werkte hij met het prijzengeld zijn top-idee uit om een videoboodschap maken. Een video die vanuit de HU de boodschap uitdraagt dat je jezelf kan en mag zijn.

Beau is transgender en vindt het belangrijk dat studenten zich veilig voelen op de onderwijsinstelling. De videoboodschap draagt hieraan bij.

Samen met Beau blikken we terug op de activiteiten die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de videoboodschap.

Traject van ontwerp tot de lancering van de videoboodschap

“Al snel na de uitslag in februari 2021, had ik in maart de eerste meeting met iemand van Marketing & Communicatie van de HU. Zij vertelde me over de technische mogelijkheden om korte video’s te tonen op bestaande beeldschermen in de HU. Deze mogen echter maximaal 40 seconden duren en zijn zonder geluid. Zo moest het dus écht een heldere – kort, krachtig en pakkende – boodschap worden, omdat mensen er (vluchtig) aan voorbijlopen.  Ook had ik in maart de eerste meeting met Marleen van Moker Media, om te brainstormen over de video. Via een ander project van de HU dat zij filmde en monteerde, was ik bij haar terechtgekomen. Hierna heeft het even een tijdje stilgelegen, omdat ik het ontzettend druk had met studie en me hier even goed op wilde focussen. Mijn ergste studiedrukte was in juni voorbij. Na overleg met Marleen hebben we besloten om de opnames voor de video na de zomervakantie te doen. Met de locatie manager heb ik de planning afgestemd.

Diversiteit in personages zodat iedereen zich aangesproken voelt

Halverwege september hebben we de opnames gedaan. Ik vond het belangrijk om personen met verschillende huidskleuren, beperkingen en seksuele- en genderidentiteiten in de video op te nemen. Ook wilde ik heel graag gebarentaal erin verwerken. Het is uiteindelijk allemaal gelukt. De videoboodschap is via Netpresenter verwerkt en is te zien binnen alle HU-gebouwen! Ik ben blij het met resultaat.”

Bekijk hier de videoboodschap

 

Kwaliteitskader

Voor de initiatieven op de Kennisbank Studentenwelzijn hanteren we een kwaliteitskader. Hiermee bieden we onderwijsinstellingen een richtsnoer voor een kwalitatieve aanpak op beter studentenwelzijn.

Evaluatie

  • Er is geen impactmeting gedaan.

Doorlooptijd initiatief

  • Kort (1-3 maanden)

Schaalgrootte bereik

  • Groot initiatief (> 500 personen)

Toegankelijkheid

  • De content is digitaal toegankelijk
Back To Top