Skip to content
Initiatiefnemer: Exeter, Cardiff, King's College London, Oxford, Newcastle, Southampton
Term: monitor

 

Nurture-U is een Brits nationaal onderzoeksproject dat betere manieren zoekt om studenten te ondersteunen met hun welzijn en mentale gezondheid. Er zijn zes universiteiten bij betrokken: Exeter, Cardiff, King’s College London, Oxford, Newcastle en Southampton. Nurture-U doet dit op verschillende manieren, zoals het ontwikkelen van een toolkit, het uitzetten van een enquête onder studenten en het aanbieden van online cognitieve gedragstherapie.

Testen van een app

Uit onderzoek blijkt dat studenten veel stress ervaren, veel studenten praten over zelfkritiek of het impostersyndroom. Daarom is het niet verrassend dat meer dan 40% van de studenten in recente enquêtes een hoge mate van zorgen meldde. Om hiermee aan de slag te gaan heeft Nurture-U een self guided app voor studenten ontwikkelt die momenteel wordt getest. Studenten die de app gebruiken worden vergeleken met studenten die doorgaan met de gebruikelijke, toegewezen ondersteuning. Hierdoor kan Nurture-U zien of de app beter is dan wat er al voor studenten beschikbaar is. ​Deelnemers vullen vragenlijsten over geestelijke gezondheid en welzijn in aan het begin van het onderzoek, en na 3 en 12 maanden, waarbij het invullen telkens 15-20 minuten duurt.

Lees hier meer informatie over Nurture-U en de app. 

Kwaliteitskader

Voor de initiatieven op de Kennisbank Studentenwelzijn hanteren we een kwaliteitskader. Hiermee bieden we onderwijsinstellingen een richtsnoer voor een kwalitatieve aanpak op beter studentenwelzijn.

Evaluatie

  • Het initiatief is geëvalueerd.

Doorlooptijd initiatief

  • Lang (>1 jaar)

Schaalgrootte bereik

  • Groot initiatief (> 500 personen)

Toegankelijkheid

  • De content is niet digitaal toegankelijk
Back To Top