Skip to content
Initiatiefnemer: Tim Senders (podcast host), Sterre Wind (redactie), Geuren & Kleuren Media (productie)
Term: Financiële problemen
Datum initiatief: November 2023

 

In de podcast genaamd ‘de Handleiding’ gaat Presentator en programmamaker Tim Senders in gesprek over de mentale gezondheid van jongeren. In deze aflevering spreekt hij met studente Cato van Hoegee (22). Zij heeft een hoge studieschuld, moet binnenkort haar huis uit en ze komt moeilijk aan een baan. In een openhartig gesprek vertelt Cato hoe zij reageert op deze stress, last heeft van schaamte en worstelt met een onzeker toekomstbeeld. Tim gaat ook in gesprek met onderzoeker en psycholoog Olaf Simonse. Hij houdt zich bezig met de verbinding tussen het brein en je financiële situatie. Want wat voor invloed heeft stress over je financiën eigenlijk op je mentale gesteldheid? In deze aflevering legt hij uit waarom er nog steeds een taboe op financiële stress ligt. Samen proberen ze een handleiding te vormen voor: Financiële Stress.

Luister hier naar de podcast.

 

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kader van Eén tegen eenzaamheid.

Kwaliteitskader

Voor de initiatieven op de Kennisbank Studentenwelzijn hanteren we een kwaliteitskader. Hiermee bieden we onderwijsinstellingen een richtsnoer voor een kwalitatieve aanpak op beter studentenwelzijn.

Evaluatie

  • Er is geen impactmeting gedaan.

Doorlooptijd initiatief

  • Lang (>1 jaar)

Schaalgrootte bereik

  • Groot initiatief (> 500 personen)

Toegankelijkheid

  • De content is digitaal toegankelijk
Back To Top