Skip to content
Initiatiefnemer: Stip Studentenplatform
Term: Peer-to-peer
Datum initiatief: 2012

 

Stichting Studenten Platform Nederland Stip (hierna te noemen: Stip Studentenplatform) is in september 2012 opgericht met als doel een platform te bieden als koepelorganisatie voor diverse studentenorganisaties in Nederland, waarbij onderlinge contacten bevorderd en netwerken uitgewisseld worden. Vanaf het studiejaar 2016-2017 zet Stip Studentenplatform zich breder in, door ook een scholieren- en studentenplatform te zijn die begeleiding, advies en ondersteuning geeft aan scholieren, studenten (en het sociaal netwerk eromheen; ouders/verzorgers) en young-professionals.

Missie

“Ons studentenplatform ontwikkelt, vertegenwoordigt, inspireert, verbindt en verenigt.” STIP verenigt scholieren, studenten, young- professionals en professionals in de gedachte dat we van elkaar kunnen leren. Partnerschap is een belangrijk onderdeel van onze missie en onze emaildeur staat open voor iedereen met een ambitie voor een beter Nederland.

Lees hier meer informatie over STIP

Kwaliteitskader

Voor de initiatieven op de Kennisbank Studentenwelzijn hanteren we een kwaliteitskader. Hiermee bieden we onderwijsinstellingen een richtsnoer voor een kwalitatieve aanpak op beter studentenwelzijn.

Evaluatie

  • Er is geen impactmeting gedaan.

Doorlooptijd initiatief

  • Lang (>1 jaar)

Schaalgrootte bereik

  • Groot initiatief (> 500 personen)

Toegankelijkheid

  • De content is digitaal toegankelijk
Back To Top