Skip to content
Initiatiefnemer: Stichting Time Out
Term: Stress/prestatiedruk
Datum initiatief: 2021

Interactieve theatervoorstelling

Time Out is  een interactieve theatervoorstelling over stress, prestatiedruk en studeren voor en tijdens corona. De voorstellingen worden volledig op maat gemaakt en aangepast aan het (jonge) publiek. Met muziek, theater en humor worden herkenbare situaties nagebootst waarmee interactie en het gesprek over stress en burn-out wordt gestimuleerd. Hiermee draagt de interactieve theatervoorstelling bij het doorbreken van het taboe rondom stress en prestatiedruk onder studenten.

Onderzoeksrapport

Op basis van kwalitatieve data uit live en online theaterevents (2018 – 2021) is er daarnaast een onderzoeksrapport gepubliceerd. Studenten geven hier in aan het academisch systeem als weinig flexibel te ervaren en dat ontwikkelingen zoals het BSA en leenstelsel bijdragen aan hun gevoel van stress. Herkenning kan leiden tot erkenning.

Download het onderzoeksrapport, het eindrapport en het hierop gebaseerde audiovisuele manifest.

Tip: Een overzicht van kennis uit wetenschappelijk onderzoek rondom welbevinden en welzijn, vind je op www.onderwijskennis.nl.

Kwaliteitskader

Voor de initiatieven op de Kennisbank Studentenwelzijn hanteren we een kwaliteitskader. Hiermee bieden we onderwijsinstellingen een richtsnoer voor een kwalitatieve aanpak op beter studentenwelzijn.

 

Evaluatie

  • Impact is gebaseerd op ervaringen van studenten.

Doorlooptijd initiatief

  • Lang (>1 jaar)

Schaalgrootte bereik

  • Groot initiatief (> 500 personen)

Toegankelijkheid

  • De content is deels digitaal toegankelijk
Back To Top