Skip to content
Initiatiefnemer: Stichting Door Het Geluid
Term: Mentale weerbaarheid/veerkracht
Datum initiatief: 2022

 

Stichting Door Het Geluid zet zich sinds 2022 in voor mentaal welzijn van studenten. Door middel van workshops met casuïstiek uit het studentenleven openen wij het gesprek omtrent mentale gezondheid. Door het Geluid is een initiatief dat workshops geeft voor en door studenten over mentale gezondheid. Deze workshops geven onze ambassadeurs op onder andere onderwijsinstellingen, studie-, sport- en studentenverenigingen, de belangrijkste leefgebieden van studenten.

De workshop

De workshop focust op open gesprekken over mentale uitdagingen onder studenten. Door het bespreken van casuïstiek uit het studentenleven, willen we bewustzijn creëren en erkenning stimuleren. Onze workshop biedt daarnaast concrete tools aan studenten om zowel hun eigen mentale welzijn als dat van anderen te bevorderen. Dit omvat bijvoorbeeld strategieën om met druk om te gaan en juiste voorbeeldvragen om medestudenten beter te begrijpen. Als laatste erkennen we dat het vinden van de juiste hulpbronnen vaak uitdagend is. In de workshop bieden we een overzicht van verschillende instanties en beschikbare hulpbronnen zowel nationaal als lokaal, zodat studenten weten waar ze hulp kunnen vinden.

Kwaliteitskader

Voor de initiatieven op de Kennisbank Studentenwelzijn hanteren we een kwaliteitskader. Hiermee bieden we onderwijsinstellingen een richtsnoer voor een kwalitatieve aanpak op beter studentenwelzijn.

Evaluatie

  • Het initiatief is geëvalueerd.

Doorlooptijd initiatief

  • Lang (>1 jaar)

Schaalgrootte bereik

  • Groot initiatief (> 500 personen)

Toegankelijkheid

  • De content is digitaal toegankelijk

 

Back To Top